Fright Night

In de wijk Oostdorp wordt ieder jaar het grootste Halloween evenement van Wassenaar georganiseerd: Oostdorp FrightNight. De organisatie ligt in handen van de wijkbewoners.

Vorig jaar kon het vanwege de pandemie niet doorgaan. Toen is er wel een Halloween tekenwedstrijd georganiseerd.

De organisatie had groen licht gekregen om het evenement te laten doorgaan. Buurtcentrum Oostdorp werd op 29 oktobe getransformeerd tot een scary locatie, waar kinderen zich melden voor een ‘Trick or Treat’ tocht door de wijk. Na een bezoekje binnen het buurtcentrum kregen ze een route beschrijving mee langs diverse deelnemende huizen in de wijk, waar snoep opgehaald kon worden.

Doorgaans zijn er rond de 700 kinderen die aan deze optocht meedoen. Er is zelfs een jaar geweest met bijna 1000 deelnemertjes.

Voor het organiseren van dit evenement wordt elk jaar een flinke voorraad snoep ingeslagen en waar nodig verdeeld onder de deelnemende huizen. Enkele van die deelnemende adressen bekostigen het snoep uit eigen middelen. Verder investeren we elke editie in nieuwe Halloween accessoires en decoraties die bij het dan gebruikte thema passen, zoals verkleedspullen, schmink, visuele decoraties en een attentie namens onze organisatie voor de huizen die meegedaan hebben.

Ook werd er weer een Halloween tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen tm 13 jaar, verdeeld in 4 leeftijdscategorieën.

De 3 mooiste kleurplaten in elke categorie werd beloond met een cadeaubon.