Historische vereniging

Cultuuranker

De brochure ‘Struikelstenen’. Eind november 2021 werden 18 Struikelstenen (Stolpersteine) gelegd bij huizen, waar Joodse inwoners van Wassenaar hebben gewoond, die zijn omgekomen als gevolg van de Holocaust. Een werkgroep vallend onder Historische Vereniging Oud Wassenaar, HVOW, met link naar Gemeente Wassenaar heeft een brochure samengesteld dat dient als 2de deel van “Wassenaar herdenkt”. De brochure geeft een korte omschrijving van de desbetreffende slachtoffers.

Fonds Wassenaar heeft een bijdrage geleverd aan de kosten voor de productie van de brochure (vormgeving en druk). De samenstellers en schrijvers zijn vrijwilligers.
De brochure wordt verstrekt aan de nabestaanden, aan de huidige bewoners en – zolang de voorraad strekt – aan het voortgezet en basis onderwijs in Wassenaar. Dat laatste in het bijzonder het Rijnlands Lyceum, waar twee leraren tot de slachtoffers behoorden. Het boek wordt ook neergelegd in het gerestaureerde gemeentehuis ‘De Paauw’.