Groepsfoto Nationale Zaaidag Wassenaar

In Wassenaar is Nationale Zaaidag gevierd op de WIJdehorst waar onder leiding van De Groene Meent 14.000 m2 grond ingezaaid is met inheemse meerjarige bloemen met stuifmeel voor wilde bijen en andere bestuivende insecten. Dit zorgt voor verbetering van de biodiversiteit en een gezondere bodem. Zowel in de ochtend als tijdens de tweede zaaisessie in de middag is door ongeveer 100 betrokken mensen gifvrije biologische bloemzaadjes gezaaid.

Fonds Wassenaar heeft het project gesteund met een subsidie, zodat er voldoende bloemzaadjes beschikbaar waren voor alle enthousiaste vrijwilligers. De Groene Meent dankt iedereen die erBIJ was en stuurde een aantal leuke reacties door.

Een aantal leuke reacties die zijn opgetekend door De Groene Meent waren onder andere:

Dit was echt een hele mooie en belangrijke ochtend. Ik heb mij heerlijk 1 gevoeld met de natuur door te harken en bloemen zaden te strooien op het land van WIJdehorst.

Zelden zo lekker en gezond geluncht, helemaal vegetarisch, met dank aan de bijen (en Wild Westland).

Kleine moeite voor de bijen, groot belang voor de mensheid.

Ook ik mocht, als ambassadeur van Gezonde tuinen, als klimaatburgemeester aanwezig zijn tijdens de Nationale Zaaidag op de locatie Land van Ons. Ik vond het super dat dit soort initiatieven hier in Wassenaar in zo’n vruchtbare grond vallen.”

Erwin de Jong van WIJdehorst: “Wát een opkomst en gezelligheid! We hebben met zijn allen een mega lap grond ingezaaid in minder dan een uurtje. Ben echt benieuwd hoe dit veld er straks uitziet in de zomer. Wij blij, bijen blij!

Wethouder Wim Koetsier was er ook bij en vertelde dat “Bijen ontzettend belangrijk zijn in onze ecologische structuur. Zij zorgen niet alleen voor honing, zij zorgen voor bestuiving, zij zorgen dat er weer appels groeien aan de appelboom. Zonder bijen komt onze voedselvoorziening en daarmee de mensheid in ernstig gevaar!

Lees meer informatie op www.voerdebijbij.nl

Groepsfoto is gemaakt door fotografe Anne Eigenraam.